tisdag 21 april 2009

Så var helgen över..

Jaha då var helgen över. Ja för de flesta så var den väl slut igår men jag hade en extra dag ledig. Så jag ska iväg och jobba i kväll. Pappa har varit här i helgen. Skönt att ha honom här ett tag. Även om vi inte gjort så mycket speciella saker utan mest tagit det lugnt så är det skönt att träffas. Jag gjorde en smörgåstårta som räckte någon dag, blev sugen på det det var ett tag sedan jag åt det.
Jag fick hämta sonen på skolan igår. Han hade jätteont i huvudet. Såg precis ut som när jag har migrän, sådär mimiklös i ansiktet. Varje rörelse gjorde allt värre. Han har haft tre likande attacker på några dagar. Så jag forskade lite på nätet och hamnade på en rådgivningsida skriven av nån professor och barnläkare inom barnneurologi och barnmedicin i Uppsala. De skrev just om h-värk hos barn och om barnmigrän. Fick reda på att små barn kan få korta attacker som bara håller sig i några timmar. Ensidig pulserande h-värk, ljus och ljudkänsliga och att enklare medicin som alvedon och ipren ofta hjälper vilket det sällan gör på vuxna. Allt stämde på sonen. Ringde och fick en tid samma eftermiddag. Nämde min fråga om migrän för denna doktor som för övrigt såg mest rädd ut för min son. Han sa precis tvärtom till vad jag just läst. Miste direkt förtroendet för honom för vem ska man mest tro på? En allmän läkare som mest såg rädd ut eller en professor och en barnläkare som specialiserats i ämnet??? Hm. Jag propsade dock att jag ville ha en remiss till ögon så vi kan få reda på varför han är så himla ljuskänslig. Han gnuggar ofta och tycker det är ytterst jobbigt när man ska fixa hans frilla mm. Den vanliga ögonundersökningen i skolan viade perfekt syn. Så det tyckte han ju var en bra ide. Ska se över hans sovvanor och matvanor och sen får vi se hur det går.
Kram

1 kommentar:

  1. Hej Du!

    Inte kul med R hoppas att ni kan reda ut vad det är. Ja, det är inte lätt att ha förtroende för läkare idag. Men man hoppas att de vet vad de gör. Vi ska tänka på er, ber för er att det ordnar sig. Ha en trevlig onsdag och goa kramar Ina

    SvaraRadera